kID certifikati u sustavu NIAS

Zadovoljstvo nam je obavjestiti Vas kako se od 15.5.2018. AKD kIDCA ovjerovitelj nalazi u Nacionalnom identifikacijskom i autentifikacijskom sustavu (NIAS).

Od 15.5., sve osobe koje imaju kartice i iskaznice sa AKD-ovim privatnim ili poslovnim osobnim certifikatima, iste mogu koristiti za pristup uslugama unutar sustava e-Građana. Prilikom prijave, na popisu vjerodajnica je potrebno odabrati "kID certifikat". Obzirom da je vjerodajnica u postupku audita ocjenjena najvišom razinom sigurnosti, upotrebom kartice ili iskaznice sa AKD certifikatima sustavu e-Građana pristupate sa najvišom razinom sigurnosti i imate pristup najvećem broju funkcionalnosti.

U svrhu što jednostavnijeg korištenja, za Vas smo pripremili kratke "Upute za prijavu u sustav e-Građani putem NIAS-a korištenjem vjerodajnice kID certifikat", koje Vam u privitku dostavljamo. Upute su dostupne i sa privatnog portala Moj ID, kao i sa poveznice "Upute za korištenje" nakon odabira vjerodajnice "kID certifikat" kod prijave na e-Građane.

Ovim putem Vas pozivamo da sa Moj ID portala preuzmete i instalirate aktualnu verziju kID Middleware v2.0.6 programskog paketa. Posljednja verzija programskog paketa putem ugrađene podrške za automatsko ažuriranje, osigurava da uvijek imate verziju sa svim dostupnim funkcionalnostima koje kontinuirano razvijamo za Vas.

U slučaju potrebe za dodatnim čitačima kartica, molimo kontaktirajte kolege iz prodaje putem email adrese: prodaja@akd.hr

Za sve probleme u korištenju kartice i certifikata, na raspolaganju Vam stoji AKD Helpdesk putem email adrese: helpdesk-kid@akd.hr